UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Історія успіху: Переселенці з Луганська готують американські пончики з українським смаком

Луганчани втратили будинок, але втілили свою мрію в життя

Історія успіху: Переселенці з Луганська…

Про це передає Depo.Донбас з посиланням на радіо "Донбасс.Реаліі".

Луганчани Олексій і Світлана Соколови нещодавно відкрили в Києві свій бізнес - приготування американських пончиків, але з українськими смаками.

Вони виїхали з Луганська в 2014 році. Знайти квартиру в Києві, як виявилося, - справжня "спецоперація". За словами Олексія, в столицю виїхали в самий пік, коли переїжджали все переселенці, тому здавати квартири людям з пропискою в Луганській і Донецькій областях відмовлялис ріелтори і господарі.

А коли квартиру знайшли, тоді і приступили до пошуків роботи. Найбільше хотіли втілити свою мрію.

Из личного архива Алексея Соколова

В 2017 році Олексій і Світлана виграли грант Програми розвитку ООН. За отримані понад 195 тис. грн купили все необхідне обладнання - від листів до холодильників. Свій рецепт розробляли кілька років. Найскладніше було замінити деякі американські продукти, щоб залишити традиційний для США вид і створити український смак.

"У нас є 6 смаків. Це - пончики з глазур'ю зверху і без начинки усередині. Це - біла глазур - білий шоколад з вершками і з кокосовою стружкою, Червоний - полуниця. Бордовий - смородина-м'ята. Коричневий - карамель, трохи темніше шоколад. І класика - просто в цукровій глазурі", - розповідає Олексій.

Из личного архива Алексея Соколова

Из личного архива Алексея Соколова

Зараз луганчани хочуть відкрити в Києві невелику пончикову, де люди зможуть не тільки поїсти пончики, а й побачити весь процес приготування.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme