Через війну на Донеччині стало втричі менше підприємств харчової промисловості

В області працює зараз менш ніж тридцять підприємств і більшість з них - хлібопекарські

Остап Калита

На Донеччині після початку повномасштабної війни кількість підприємств харчової та переробної промисловості скоротилася майже втричі – з 79 до 27, повідомляє Укрінформ, пише Depo.Донбас.

"Щодо ситуації на продовольчому ринку області – у нас на підконтрольній території залишилося 79 підприємств харчової та переробної промисловості. Але з них працюють тільки 27, з яких 14 підприємств – це хлібопекарська галузь", – каже заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької облдержадміністрації Олена Рибакова.

Посадовиця зазначила, що великі хлібопекарські підприємства, які були на Донеччині в Бахмуті, Сіверську та Торецьку, наразі не працюють або через окупацію, або через ворожі обстріли. 

Найбільшими наразі залишились хлібопекарські підприємства в містах Слов’янськ та Дружківка, а також є дрібні торговельні підприємства. 

За словами Рибакової, хліб у Донецьку область також завозять з Дніпропетровської та Запорізької областей. 

Говорячи про ціни на хліб у регіоні, вона заявила, що з початку року вони трохи змінилися.

"Якщо порівнювати з початком року, то в області відбулося зростання вартості хліба житньо-пшеничного на 3%, хліба пшеничного на 7%, батона нарізного на 20%, а ціна Бородинського та Дорожнього – вартість зменшилась на 10% та 5% відповідно", – констатувала чиновниця. 

Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту – близько 300 км. На підконтрольній українській владі території області наразі залишаються близько 472 тис. мешканців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Донецьк