UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Полоненого на Донбасі бойовика взяли під варту на 60 діб

Бойовика, якого напередодні взяли у полон військовослужбовці ЗСУ на Донбасі, суд відправив під арешт на 60 діб

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на прокуратуру Донецької області.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області та заарештував строком на 60 діб 35-річного, раніше двічі судимого за навмисне вбивства та грабіж мешканця Донецької області, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України - участь у терористичній організації", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у жовтні 2016 року чоловік з "ідейних переконань" вступив до лав "республіки", де був зарахований до "3-го мотострілкового батальйону 7-ї окремої мотострілкової бригади Міністерства оборони "ДНР", на посаду "оператора ПТУР".

"Підозрюваний брав участь у веденні збройного опору співробітникам правоохоронних органів і військовослужбовцям Збройних Сил України, захопленні населених пунктів, будівель та інших об'єктів на території Донецької області; споруджував блокпости та облаштовував вогневі позиції бойовиків", - повідомляють у відомстві.

Зазначається, що 5 травня, під час проведення заходів контртерористичного характеру на лінії розмежування у Бахмутському районі Донецької області, поплічника терористів було затримано співробітниками Об'єднаної групи Головного управління відділу військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ ОКП ООС спільно з військовослужбовцями 25 омпб 54 омбр.

"Під час затримання чоловік був одягнутий у військову форму російського зразка та бронежилет російського виробництва", - повідомляють у прокуратурі.

Досудове розслідування, яке здійснює СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури, триває.

Як повідомлялося раніше, 5 травня окремі підрозділи українських військ провели успішні рейдові дії і в результаті одного з них взяли у полон бойовика.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme